Οδηγός Αγοραστή

ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ LAPTOP ΣΑΣ?

Η αγορα μιας οθόνης laptop μπορεί να είναι δύσκολη διαδικασία, αν δεν την έχετε ξανακάνει. Οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών χρησιμοποιούν μια ποικιλία απο πάνελ οθονών όταν δημιουργουν έναν υπολογιστή, ακόμη και το ίδιο μοντέλο φορητού υπολογιστή μπορεί να έχει διαφορετική οθόνη εγκατεστημένη. Ως εκ τούτου, το μοντέλο του laptop σας θα μπορούσε να έχει περισσότερες από μία διαφορετικές οθόνες εγκατεστημένες. Για να λειτουργήσει σωστά η οθόνη αντικατάστασης, πρέπει να έχει το ίδιο μέγεθος, τον ίδιο τύπο φωτισμού, την ίδια υποδοχή δεδομένων και την ίδια ανάλυση με τη κατεστραμένη ή ελαττωματική οθόνη του laptop σας. Ωστόσο, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει τη σωστή οθόνη αντικατάστασης, έχουμε δημιουργήσει τον οδηγό αγοραστή για να σας βοηθήσουμε σε αυτή τη διαδικασία, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε γρήγορα τον τύπο της οθόνης που θα λειτουργήσει στο δικό σας laptop. Αλλά, εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και εμείς με χαρά θα σας βοηθήσουμε στην επιλογή της σωστής οθόνης για τον υπολογιστή σας.

Οι όροι CCFL και LED είναι δύο διαφορετικοί τύποι οθονών laptop που μπορούν να χρησιμοποιήθουν. Αυτή είναι μια σημαντική πληροφορία που πρέπει να γνωριζετε, γιατί ο ένας τύπος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα laptop που απαιτεί τον άλλο. Για όσους χρειάζονται τύπο οθόνης CCFL, υπάρχουν δύο επιμέτους τύποι φωτισμού 1-CFFL και 2-CCFL.

CCFL (Cold Cathode Fluorescent Light - Υψηλής Έντασης Λαμπτήρες Εκκένωσης) ως επί το πλείστον χρησιμοποιούνται σε μεγάλους φορητούς υπολογιστές. Έρχεται σε δύο τύπους 1-CCFL ή 2-CCFL. Η διαφορά τους έχει να κάνει με το μετατροπέα που χρησιμοποιούν και τη ποσοτητα λάμπτηρων φωτισμού που θα ανάψουν.

1-CCFL ή "Μονός φωτισμός" η οθόνη αυτή περιέχει μία λάμπα που ανάβει και ένα ζεύγος συρμάτων στο κάτω μέρος, έχει ένα λευκό βύσμα μετατροπέα που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση σε πλακέτα μετατροπέα (inverter).

2-CCFL ή «διπλός φωτισμός" η οθόνη αυτή περιέχει δύο λάμπες που ανάβουν και δύο ζεύγη συρμάτων στο κάτω μέρος, έχει δύο λευκα βύσματα μετατροπέων που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση σε πλακέτα μετατροπέα (inverter).

Screens Manufactruer CCFL

Οι οθόνες LED είναι πιο συνηθισμενες, ειδικά σε νέους φορητούς υπολογιστές και είναι διαθέσιμες σε πολλά διαφορετικά είδη όσον αφορά την ανάλυση, την υποδοχή δεδομένων και το είδος των εξαρτημάτων που απαιτούνται ανάλογα με το laptop που έχετε. Η τεχνολογία LED είναι διάδεδομένη λόγω της υψηλότερης αποδοτικότητας όσον αφορά την ανάλυση, την κατανάλωση ενέργειας, την παραγωγή θερμότητας κ.λπ.

Screens Manufactruer LED

Αν δεν έχετε ξαναγοράσει οθόνη φορητού υπολογιστή, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την υπάρχουσα κατεστραμένη/ελαττωματική οθόνη του laptop σας πριν να αγοράσετε μια καινούργια οθόνη. Η πιο σημαντική πληροφορία είναι ο κωδικός του κατασκευαστή και το μέγεθος της οθόνης. Ευτυχώς, η πληροφορία και για τα δύο μπορεί να βρεθεί σε μια θέση, στην πίσω πλευρά της δικής σας οθόνης.

Αν έχετε αφαιρέσει την κατεστραμένη/ελαττωματική οθόνη σας από το φορητό υπολογιστή, απλώς γυρίστε στη πίσω όψη της και αναζητήστε τον κωδικό του κατασκευαστή που είναι γραμμένος στο πίσω μέρος της οθόνης. Αυτές είναι οι πληροφορίες που χρειάζεστε για να ψάξετε και να αγοράσετε τη σωστή οθόνη για αντικατάσταση. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ο κωδικός που θα βρείτε στο πίσω μέρος της οθόνης του laptop σας είναι LTN156AT01.

Ο παραπάνω κωδικός μας δίνει όσες πληροφορίες χρειάζονται. Όπως ότι έχετε μια οθόνη Samsung 15.6 ιντσών. Το «LTN» είναι ο κωδικός για τη Samsung και το "156" είναι ο κωδικός για το μέγεθος της οθόνης των 15,6 ιντσών. Θα δείτε συχνά τον κωδικό δίπλα ή πάνω από τη γραμμή barcode της οθόνης.

Ο κατάλογος των κατασκευαστών οθόνών LCD μαζί με τις συντομογραφίες τους δίνεται παρακάτω. Τα πρώτα γράμματα του αριθμού μοντέλου αντιστοιχούν στους κατασκευαστές.

AU Optronics - B
ChiMei Innolux - N
Chunghwa – CLAA
HannStar – HSD
Hitachi - TX
BOE-Hydis – HB or HM or HT or HV
IVO – M
K & D – KD
LG Philips - LP
Matsushita - ED
Mitsubishi - AA
NEC – NL
Quanta - QD
Samsung - LTN or LT
Sharp - LQ or LM
Toshiba - LTM or LTD
Tianma - TM

Εδώ είναι μερικά παραδείγματα από διαφορετικούς κατασκευαστές οθονών.

Screens Manufactruer Codes

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν έχετε την δυνατότητα να απεγκαταστήσετε την οθόνη απο το laptop σας και θέλετε να δείτε ποιά οθόνη έχει αυτή την στιγμή ο υπολογιστής σας εγκατεστημένη, εμείς έχουμε δημιουργήσει το πρόγραμμα για να μπορέσετε να το δείτε. Κατεβάστε το πρόγραμμα και εγαταστήστε απο εδω.